Як приготувати кисневий коктейль (кисневу пінку) за допомогою апарату "МІТ-С" (коктейлер)
Як приготувати кисневий коктейль (кисневу пінку) за допомогою апарату "МІТ-С" (коктейлер)
Процес приготування синглетно-кисневих коктейлів і пінок складається з наступних операцій:
- прийом та вхідний контроль якості інгредієнтів;
- підготовка апаратів;
- змішування інгредієнтів і підготовка сумішей;
- підготовка та приготування коктейлів і пінок;
- відпустку коктейлів і пінок, організація вживання;
- санітарна обробка робочого місця, апаратів, з'єднувальних шлангів, колб для приготування синглетно-кисневих сумішей, колб для приготування синглетно-кисневої пінки.
Вхідний контроль якості сировини коктейлів і пінок здійснює організація, що надає послуги з приготування коктейлів і пінок в присутності представників обслуговуючої організації. Для приготування коктейлів і пінок використовують інгредієнти, які мають висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, сертифікати якості і виготовляються у відповідності з чинною нормативною документацією.
Сировину приймають за кількістю і якістю. Кожна партія сировини повинна відповідати вимогам державних стандартів або чинних нормативних документів. Сировина повинна бути використане в межах строків придатності, зазначених у нормативних документах чи технічній документації. Після розкриття упаковки невикористане сировина підлягає утилізації.
Підготовка апаратів до роботиПідготувати апарат до роботи згідно керівництву по експлуатації «Апарат для приготування синглетно-кисневих коктейлів МІТ-С».
Підготувати колби для приготування пароводяної суміші, для цього заповнити її очищеної або дистильованою водою (30-35 мл). Щільно закрити кришку колби, при цьому розпилювач повинен повністю поринути в воду.
Технологічний процес приготування синглетно-кисневих пінок:Рекомендовані склади розчину для приготування синглетно-кисневих пінок (800 мл на 1 л колбі):
Варіант 1
- У кожну літрову колбу (входить в комплект поставки апарата) налити не більше 800 мл розчину для приготування пінки;
- - 70% солодкий сік без м'якоті;
- 30% фитораствор.
- безпосередньо перед приготуванням пінки в кожну колбу додати 4-5 чайних ложки сиропу кореня солодки і ретельно розмішати.Варіант 2
- 99% солодкий сік без м'якоті;
- безпосередньо перед приготуванням пінки в кожну колбу додати 4-5 чайних ложки сиропу кореня солодки і ретельно розмішати.Увага! Сироп кореня солодки служить пенообразующим речовиною. Без нього піна не буде наростати".
Екстракт кореня солодки (лакричника) є лікарським засобом, який застосовується в медицині як регулятор водно-сольового обміну організму, у складі грудних зборів, а також має слабко виражені шлунковий, проносне і противогеморойное властивості. Солодковий корінь містить глюкозу, пектинові речовини, флавоноїди, гліциризин.Продуктивність одного каналу становить
35-40 порцій пінки при одній повній заправці (з 600 мл соку, 200 мл фитораствора, 4-5 чайних ложок сиропу кореня солодки або 800 мл соку і 4-5 чайних ложок сиропу кореня солодки) протягом 5 хвилин.
- за допомогою ПЕРЕМИКАЧА РЕЖИМУ вибрати ручне або ножне (з допомогою педалі) управління.
- включити вимикачі каналів : КАНАЛ 1 та/або КАНАЛ 2. При ножному управлінні натиснути на педаль.
- Отриману пінку розливають у високі одноразові стакани (співвідношення діаметра до висоти склянки не менше 1:3) і вживають відразу ж після її приготування. Допускається зберігання пінки у споживчій тарі не більше 3 хвилин, так як корисна дія пінки різко слабшає. Повторне використання сировини (розчину) не допускається. Пінки вживати з допомогою одноразової ложечки або трубочки. Суміш, яка залишається, рекомендовано випити.
Санобробка апарату
Після кожного циклу роботи апарату необхідно вимкнути і ретельно промити трубки з'єднувальні, колби для приготування синглетно-кисневої суміші і колби для приготування пінок під проточною водою з використанням побутових засобів для миття посуду. Для миття колб рекомендовано використовувати йоржик або щітку з довгою ручкою. Фетрові і титанові розпилювачі ретельно промити великою кількістю проточної водою і залишити сушити на паперовому рушнику. Примітка: у процесі роботи стежте за рівнем очищеної води в колбах для приготування пароводяної суміші. Титанові розпилювачі повинні бути повністю занурені у воду, оскільки освіта пароводяної суміші - це одна з головних умов отримання СКС.